Automaat leren rijden

  • By -

Vandaag de dag is er de mogelijkheid om naast een handgeschakelde auto ook te leren autorijden in een automaat. Het voordeel hiervan is dat het simpeler is dan een ‘normale’ auto. Je hoeft je geen zorgen te maken over het schakelen én het opletten op het verkeer. Dit brengt het voordeel met zich mee dat de bestuurder zich volledig kan richten op wat er gaande is in het verkeer. Het nadeel is dat je met een automaat rijbewijs alleen achter het stuur mag kruipen van automaat auto’s. Met een normaal rijbewijs B mag je beiden besturen.

Niet iedereen begint even zeker achter het stuur. Daarom heeft Rijschool Gul in Den Haag een eigen oefenterrein zodat je de beginselen helemaal op je eigen tempo kan eigen maken. Ook helpt het dat wij professionele rijinstructeurs in dienst hebben die ervaren zijn in het begeleiden van leerlingen met rij- of faalangst. Bovendien rijd je elke keer in dezelfde lesauto zodat het  op een gegeven moment vertrouwd aanvoelt.

 

  • Flexibele rijlessen mogelijk

 

Rijlessen nemen om te leren rijden in een automaat wanneer het jou uitkomt. Dat is een service die je bij onze auto rijschool krijgt. Wij hebben flexibele rijles tijden, maar ook de tijdsduur kan aangepast worden. Rijd je liever vaker, maar korter? Of juist langer en minder frequent? Naast de reguliere rijlessen bieden wij voor automaat bestuurders ook een opfriscursus of een spoedcursus wanneer je binnen een zeer korte tijd beschikt over een rijbewijs.

Mocht je sneller zijn dan verwacht heb je extra voordeel. Dat betekent namelijk dat wij het deel van de lessen die je niet nodig hebt gehad gewoon terug krijgt uitbetaald. Zo betaal je nooit te veel en wordt je gestimuleerd om te presteren op je examens. Het is niet voor niets dat Rijschool Gul in Den Haag over een hoog slagingspercentage beschikt.

 

  • Theorie en praktijk in één bij onze automaat rijschool

 

Bij onze rijschool combineren we het liefst de theorie en de praktijk. Om het snelst in een automaat te leren rijden is het verstandig om de kennis die je hebt opgedaan uit de boeken meteen toe te passen in het dagelijkse verkeer. Andersom werkt het ook. Als jij nog heel goed kan herinneren wat er in de praktijk heeft afgespeeld op bijvoorbeeld een kruispunt, weet je de kennis uit de leerboeken over kruispunten beter te onthouden.

Samen met de rijinstructeurs kijken we naar een geschikte leermethode. Omdat niet iedereen op hetzelfde tempo of op dezelfde manier leert, hebben wij flexibele leerkrachten in dienst om jou zo snel mogelijk aan je automaat rijbewijs te komen.