Auto’s wassen op straat verboden!

Een vieze auto is natuurlijk niet ideaal en daarom zijn er tal van mensen die hun eigen auto op de oprit of de openbare weg wassen. Hier gaat echter verandering in komen, want het is zeer schadelijk voor het milieu. Het vieze water, wat ook nog eens bewerkt is met chemicaliën, komt terecht in de grond en in afvoerputten. Hier moet verandering in komen en daarom zijn er tal van gemeenten die boetes uitschrijven voor het wassen van de auto op straat en/of de openbare weg.

Bovag is er de laatste jaren ook op aan het hameren dat er niet meer op straat auto’s gewassen mogen worden. Zij pleiten voor een geheel verbod en dit wordt de laatste jaren steeds vaker geroepen. Doordat er steeds meer gemeenten meegaan in deze gedachtegang lijkt het erop dat dit binnen een korte tijd wordt doorgevoerd in de wet.

Waterverbruik

Wanneer u een wasstraat bezoekt met een certificaat voor duurzaamheid zullen zij zo’n 100 tot 120 liter schoon drinkwater per wasbeurt. Bij een wasstraat zonder certificaat kan er tot wel 300 liter water verbruikt worden bij de wasbeurt. Daarom is QualityWash begonnen met het wassen van auto’s zonder water. Zij doen dit op locatie (veelal kantoorpanden) om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

Voordelen wassen zonder water

Aan het wassen van auto’s zonder water, door middel van de nanotechnologie, hangen ook nog eens de nodige voordelen. Hieronder een beknopt overzicht van alle voordelen.
– U kunt de auto (laten) wassen op gewenste locatie
– Er wordt geen water verspilt bij het wassen
– De producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar
– Er komt een beschermlaag over de auto
– Het wassen is geheel krasvrij