Compactkraan

Het gemak van een compactkraan huren wordt nog te weinig benut. Veel te vaak zie ik mensen tobben, bijvoorbeeld een verhuizing naar een bovenverdieping via een smalle trap. Terwijl het zo makkelijk kan; voor het pand stempel je een kraan uit, zo uit de aanhangwagen voer je de spullen via de gevel naar boven, en dan door het raam naar binnen. Kort daarvoor zag ik dan een klusbedrijf pakken laminaat via de trap naar boven sjouwen, terwijl het allemaal zo makkelijk kan middels een compactkraan huren.

Het gemak van deze tijd

Anders als vroeger is een compactkraan elektrisch. Dit geeft minder geluid en het is beter voor het milieu dan kranen die werken op dieselolie. Bij hijskranen met een dieselmotor moet je werken met gebarentaal. Bij een elektrische kraan kun je met alle gemak van boven naar beneden roepen en weer terug. Een elektrische kraan is makkelijk radiografisch te bedienen en alles is goed te zien op een display. En zo kan iedereen machinist zijn.

Huren heeft voordelen

Zowel particulieren als bedrijven kiezen voor huren. Zo is het onderhoud voor de verhuurder evenals de opslag. Het is belangrijk dat hijswerktuigen gekeurd worden, en dat regelt de verhuurder. Iedere keer als het bij een klant is geweest wordt het nagezien en gereed gemaakt voor de volgende klant. Daarbij is het makkelijk om er iets bij te huren. Heel handig is een vacuümheffer. Zonder schade aan het object breng je de last op hoogte met zo’n attribuut.

Compactkraan huren

De voordelen zijn dus talloos. Wat nog wel eens vergeten wordt is dat een compactkraan ook inpandig uit te stempelen is. Een last handmatig naar boven sjouwen is hierdoor bijna altijd onnodig, maar komt toch nog te vaak voor. Maar na het lezen van dit artikel weet je dat je veel zwaar werk aan een kraan over kan laten. Bedenk daarbij dat een kraan honderden kilo’s omhoog kan brengen, en dat geen mens dat kan. Het geeft ook de winst dat een kraan veel tegelijk op kan voeren tot de juiste hoogte. Snel heb je zo’n efficiënt hulpmiddel op het karwei, en als de klus erop zit gaat de kraan retour naar de verhuurder. En zo heb je geen zorgen, enkel voordeel en gemak.