De perfecte carwash voor jou en je auto

Voor mannen is niks zo geweldig als het bezoeken van een wasstraat. Van jongs af aan vind je het al spannend om in de auto te blijven zitten terwijl de schrobborstels de auto weer laten glimmen. Zodra je je eerste auto hebt is het eerste bezoek een de carwash ook iets wat je niet zal vergeten. Op een gegeven moment heb je meerdere wasstraten bezocht en vraag je jezelf af wat nou de beste wasstraat is. Het antwoord op die vraag ga ik je in dit artikel geven!

De belangen van een goede carwash
Bijna iedereen is zuinig op zijn auto en je wil dan ook zoveel mogelijk beschadigingen voorkomen. Dit geldt natuurlijk ook al je met je auto door de carwash heenrijd. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een wasstraat die gebruik maakt van “krasvriendelijke borstels”. Vooral bij de ouderwetse wasstraten zie je de krassen van de borstels direct zitten en denk je “pow, dat is niet best”. De moderne wasstraten zijn uitgerust met krasvrije vezels en zorgen er dus voor dat deze lelijke waskrassen niet meer voorkomen.

Afdrogen en zemen

Ook als het op het gebied van afdrogen en zemen liggen er veel kras gevaren op de loer. Bij bijna elke carwash wordt de auto gedroogd door medewerkers doormiddel van een microvezeldoek. Jij als klant kunt dan vaak meekijken. Mijn tip is om goed op te letten of ze bij elke auto wel een nieuwe microvezeldoek pakken. Vooral in de sponningen van de auto blijft nog wel eens zand achter. De medewerkers gaan met hun microvezeldoek hier doorheen om de sponningen ook droog te maken. Dit doen ze bij elke auto als laatste, om krassen te voorkomen. Als er echter per auto geen nieuwe doek wordt gebruikt dan wordt het zand uit de sponningen van de voorgaande auto op jouw auto gepoetst.

Het stofzuigerplein

Nadat je met je auto uit de carwash komt is er bij de meeste wasstraten vaak de mogelijkheid om je auto te laten stofzuigen. Dit is natuurlijk handig, want dan is je auto van buiten én van binnen weer mooi schoon! Ik wil echter wel de tip meegeven dat je stofzuiger goed in de gaten houdt. Tijdens het stofzuigen van je auto ben je vaak fanatiek bezig, je wil iets verder en trekt de slang mee waardoor de stofzuiger of de slang tegen je auto aanbotst.