De voordelen van het kopen van een elektrische auto

  • By -

De elektrische auto’s zijn sterk in opkomst. De meest verkochte auto van de laatste maand was de Tesla 3. Kun je voorstellen dat het een model is wat beter verkoopt dan een Mercedes, Volkswagen of BMW? De Duitse fabrikanten kunnen nog wat leren van Tesla. Het is echter niet vreemd dat de elektrische auto zo populair is. We hebben het dan niet alleen over de Tesla, maar alle elektrische modellen. De wereld is aan het veranderen en over een paar jaar zijn er meer elektrische auto’s dan auto’s zoals we ze nu kennen. Alle merken werken hier al hard aan. Er is zelfs een volledig elektrische Porsche op de markt gekomen. Ook de vrachtwagens maken een grote omslag door meer en meer op stroom te gaan rijden. Wat is nu het voordeel? 

 

Elektrisch rijden


Tot voor kort was het grootste voordeel de laagste bijtellen. Het ziet ernaar uit dat dit voordeel er binnenkort afgaat. Het is echter niet het enige voordeel. Het is namelijk mogelijk om op een milieuvriendelijke manier auto te rijden. Het is schoon en het rijdt prettig. Wanneer je zelf de stroom opgewekt met zonne energie dan rijdt je zo goed als gratis. Wel moet je een laadpaal kopen. Zo kan de auto een stuk gemakkelijker opgeladen worden. Ook op het werk is het prettig als ze een laadpaal hebben. Dan is het mogelijk om hier bij te tanken. De modellen krijgen steeds betere accu’s en kunnen zich ook steeds sneller opladen. 

 

De volgende generatie

 

Het geeft een goed gevoel om goed om te gaan met de natuurlijke bronnen. Het voelt nog beter wanneer er optimaal gebruik gemaakt kan worden van zonne-energie, windenergie en de zonnepanelen op het dak. Het is mogelijk om de tankpas doormidden te knippen. Tenminste van de tankstations zonder laadstation.