Een auto importeren uit het buitenland

  • By -

Steeds vaker willen mensen uit Nederland een auto invoeren uit het buitenland. Met de komst van de Europese Unie is dat dan ook een stuk makkelijker geworden en grenzen zijn makkelijker te overschrijden dan vroeger.

De voordelen en mogelijkheden bij het importeren van een buitenlandse wagen
Een auto invoeren uit het buitenland heeft tal van voordelen. Zo is de keuze aan auto’s en modellen meteen een pak ruimer wanneer je buiten de landsgrenzen kan gaan zoeken. Vaak liggen de prijzen in het buitenland ook een stuk lager. Dat zijn 2 erg belangrijke voordelen die zwaar doorwegen bij de aanschaf van een wagen.
De mogelijkheden zijn in principe onbeperkt. Je kan ervoor kiezen om een auto te importeren uit eender welk land ter wereld, maar dat blijkt niet altijd even makkelijk te zijn. Hoe korter de afstand, hoe makkelijker de koop zal zijn. Vooral landen binnen de EU zijn erg interessant om je zoektocht naar een buitenlandse wagen te starten. De meeste kopers willen het liefst een auto importeren uit Duitsland of een ander buurland.

Welke landen zijn het populairst om een auto uit te importeren
De meeste kopers willen een auto importeren uit Duitsland. In Duitsland vind je namelijk een erg ruim aanbod van nieuwe en tweedehands auto’s die je aan een voordelige prijs kunt kopen.
Daarnaast kiezen mensen ervoor om aan auto in te voeren uit allerlei landen binnen de Europese Unie, omwille van het gemak en de grote hoeveelheid beschikbare wagens.
De Verenigde Staten zijn ook vrij populair. Dat komt dan voornamelijk door de typische wagens en oldtimers die je enkel in Amerika kunt vinden.

Kan ik zelf een auto importeren uit het buitenland?
In principe kan je alle benodigde stappen zelf doorlopen. Je moet er zeker wel rekening mee houden dat je tijdens dit proces verscheidene stappen moet doorlopen en dat er nogal wat papierwerk bij komt kijken.
Regelmatig stuiten mensen op problemen bij het invoeren van een wagen omdat ze bijvoorbeeld een document missen of omdat er een document verkeerd werd ingevuld.
Je moet, behalve de administratieve rompslomp, ook rekening houden met de eventuele reiskosten die je moet maken om de wagen te bezichtigen en op te halen.
Het is altijd een goed idee om een professional aan te spreken en om raad te vragen bij iemand die ervaring heeft met het invoeren van wagens.