Een eigen wasstraat beginnen? Hier moet je aan denken

  • By -

Als je een eigen wasstraat begint dan moet je aan veel zaken denken. Het totaalplaatje is vaak een stevige investering. Er moeten veel maatregelen getroffen worden om goed om te gaan met het water en de schoonmaakmiddelen. Daarnaast zijn er ook veel kleine punten om aan te denken. Graag delen we onze tips bij het starten van een wasstraat. 

 

De juiste kleding

 

Zorg dat alle medewerkers de juiste kleding hebben om iedereen te helpen. Rubberen laarzen zijn een must. Daarnaast zijn veiligheidshesjes ook slim. Het is mogelijk om ze te bedrukken, zodat het er professioneel uitziet. Zorg ook voor een plek waar de medewerkers zich om kunnen kleden. 

 

Kies een goede marketing

 

Het is belangrijk om zoveel mogelijk auto’s schoon te maken. Kies voor een goede marketing van de wasstraat. Er zijn volop mogelijkheden. Het is goed om te kiezen voor een lokale marketing. De lokale marketing bereikt de autorijders welke in de wasstraat hun auto komen schoonmaken. De juiste targeting is natuurlijk lokale mensen met een auto. Het gaat hier om mensen van 18 jaar tot 70 jaar. Het zijn autorijders die houden van een schone auto. Kies voor het inzetten van social media, de zoekmachines en daarnaast ook het betaald adverteren. Adverteren kan op YouTube, Google en ook in Facebook om een paar mogelijkheden te noemen. 

 

Acties voor een goede opening

 

Bij het openen van de wasstraat is het belangrijk om veel aandacht te geven aan het bestaan van de wasstraat. Iedereen moet weten, dat er een wasstraat is. Zorg voor een flyeractie in de buurt. Doe speciale acties bij de opening. Maak bijvoorbeeld voor een euro de auto schoon van de mensen in de buurt. Dit zijn de mensen welke vervolgens de wasstraat zullen promoten. De eerste keer een euro, de tweede keer voor de helft van het geld en dan het normale tarief.