Een Ex lease auto kopen, waarom zou je?

Het aanbod ex lease auto’s stijgt de laatste tijd behoorlijk. Dat is een goed teken want als je op zoek bent naar een tweedehands auto dan is het zeker de moeite waard om te kijken naar een ex lease auto. Het kopen van een ex lease auto is vanwege meerdere punten slim. Ten eerste, een ex lease auto is altijd goed onderhouden. Een lease maatschappij eist dat de auto op tijd zijn beurten krijgt en dat het onderhoud door een goede dealer wordt uitgevoerd. Geen tweedehands onderdelen dus als er een defect aan de ex lease auto was. Het onderhoudsboekje is compleet en zal in veel gevallen bij de ex lease auto meegeleverd worden.

Ex lease auto’s rijden lange afstanden en zijn nooit oud

Daarnaast is een ex lease auto nooit ouder dan een paar jaar of een bepaald aantal kilometers. Lease auto’s worden vaak al snel ingeruild en vervangen voor een nieuwe. Ook is het zo dat lease auto’s over het algemeen langere afstanden rijden. Veel snelweg zorgt ervoor dat de auto minder snel slijt.

Kies jij een kleine of een grote ex lease auto

Een ex lease auto is in veel verschillende maten, modellen en kleuren te verkrijgen. Een kleine auto is handig als je niet veel kilometers hoeft te maken of veel in het centrum rijdt. Een kleine ex lease auto is vaak een prima boodschappenwagentje, wellicht als tweede auto erbij. Een grotere wagen is handig als je kinderen hebt. Je sleept dan behoorlijk wat spullen mee als je bijvoorbeeld een dagje uit gaat of op visite wilt gaan bij iemand.

Een ex lease auto of een hele nieuwe auto?

Een ex lease auto wordt aangeboden als tweedehands auto. Hierbij heb je dus niet het voordeel dat je zelf de inrichting en de kleur kan bepalen. Maar een nieuwe auto heeft als grote nadeel dat de auto duurder is dan een ex lease auto. Je krijgt naast het aankoopbedrag ook te maken met een hogere verzekeringspremie. Daarnaast lever je wel heel veel in bij de eerste kilometers die je rijdt met een geheel nieuwe auto. Een ex lease auto kan ook nog jaren mee en is qua aanschaf en onderhoudt een stuk voordeliger. Bekijk hier alle mogelijkheden met betrekking tot het financieren van een lease-of nieuwe auto.