Je Tesla opladen doe je zo!

  • By -

Er rijden tegenwoordig al een tijdje elektrische auto’s rond, er zijn veel hybride auto’s die niet 100% op elektrische rijden.  Maar de Tesla is daarentegen wel 100% elektrisch, hier kan dus echt niets van brandstof in. Je kan hem dus alleen opladen via een laadpaal, er zijn nu in Nederland en bijna heel Europa verschillende plekken waar zulke laadpalen staan. Je moet dus alleen simpelweg een laadkabel in je auto doen en hij wordt opgeladen. Een laadpaal van een tesla roadster is wel iets anders dan normale laadpalen. Je hebt voor een Tesla roadster een specifieke kabel nodig. Het lijkt dat een elektrische auto misschien niet zo heel handig is, het grootste nadeel is de radius van het voertuig. Toch zitten er voordelen aan een elektrische auto, en vertellen wij het waarom het goed is!

Voordelen van een elektrische auto

Er zijn ondanks de nadelen van een elektrische auto toch ook wel voordelen die het elektrisch rijden leuk maakt.

  • Bespaart geld: als je elektrisch gaat rijden kan je dit een hoop geld besparen. We nemen als voorbeeld een Tesla model S. Al zou je daar 1000 kilometer mee rijden dat zou dat met een supercharger (een snelle oplader dus) €46 kosten. Al zouden we dit met een auto gaan rijden op benzine die ongeveer hetzelfde model is als een Tesla model S, dan komen we uit op €120. Je bespaart dus een behoorlijk bedrag per ‘tankbeurt’. Ook betaal je maar 0 euro wegenbelasting tot 2020.
  • Acceleratie: met een elektrische auto kan je bijna altijd wel snel optrekken. Het elektrisch rijden maakt het wel weer leuk als je zo hard kan optrekken. Bijvoorbeeld een Tesla Model S P100D gaat van 0 naar 100 km/u in slechts 2,5 seconden. Van die acceleratie snelheid staan zelfs grote merken van sportvoertuigen tegen op te kijken.
  • Onderhoud: het onderhoud van een elektrische auto is ook minder dan die van een normale brandstof auto, je hebt bijvoorbeeld in een gemiddelde brandstof auto 200+ dingen die draaien en dus ook slijten. Bij een elektromotor heb je slechts 7 dingen die draaien en dus om onderhoud vragen.
  • Milieu: je hebt zelf een hoop voordelen aan een elektrische auto, en het is nog goed voor het milieu ook! Dit komt omdat je stroom kunt opwekken uit de natuur.
  • Stilte: een elektrische auto maakt nauwelijks geluid, je hebt dus geen motoren die geluid maken. Dit voelt meer ontspannen voor je aan en geeft je rust.

Nadelen van een elektrische auto

Uiteraard zitten er ook nadelen aan een elektrische auto, daarom zetten wij de belangrijkste punten onder elkaar.

 

  • Actieradius: misschien wel het grootste probleem bij een elektrische auto is het bereik van de auto. Je kan niet overal heen zonder maar even 5 minuten te stoppen om te tanken. Als je hem gaat opladen aan een snel lader duurt het ongeveer 30 minuten voor je weer veder kunt rijden. Je kan dan weer een krappe 300 kilometer voor dat je weer bij de volgende laadstation staat.
  • Laadpalen: vooral tijdens vakanties zijn er niet voldoende laadpalen ter beschikking. Soms moet je wachten voor je pas bij een laadpaal kan opladen.
  • Aanschafprijs: de aanschafprijs is alsnog niet niks, over het algemeen zijn elektrische auto’s duurder dan een normale brandstof auto.