Kentekencheck

Wil je meer weten over een auto? Heb je het kenteken? Doe een kentekencheck om veel informatie boven tafel te krijgen over je voertuig. Je zal versteld staan van wat je allemaal te weten kunt komen met de informatie uit het RDW. Wat krijg je te zien? De volgende informatie tref je aan bij een kentekencheck:

– De RDW keuringen

– de KM standen

– de schademeldingen

– of er gestolen voertuig meldingen zijn

– de APK keuringsresultaten

– de voertuig overschrijvingen

– politie informatie (is de auto gestolen)

– schadeauto’s (is er een serieuze schade geweest?)

Het schadeverleden

Het is goed om te weten, dat er bij een kenteken check ook schades naar tevoren kunnen komen. Jaarlijks worden er meer dan 40 miljoen schades geregistreerd. Het gaat om lakschade tot aan kreukel schades en ze staan allemaal geregistreerd. Het is natuurlijk belangrijk om te zorgen, dat je weet of een auto een schade heeft gehad of niet. Het is mogelijk om online een kentekencheck te doen voor een paar euro. De informatie welke je krijgt van de auto is erg groot en ruim. Het is goed om hier gebruik van te maken.

Waar moet je nog meer op letten?

Het is goed om ook te letten op de kilometerstanden. Kijk naar hoe hoog de kilometerstanden zijn en of ze ook kloppen. Wanneer een auto een Nationale Auto Pas heeft dan zit je vaak wel goed. Het is ook goed om te kijken bij een kentekencheck of de kilometerstand logisch is of niet.

De eigenaarswisselingen

Het is goed om ook te kijken naar hoe vaak een auto van eigenaar is gewisseld. Wanneer dit aantal erg hoog ligt dan kan er wat mis zijn met de auto. Het is dan te overwegen of het wel daadwerkelijk zo’n aantrekkelijk auto is. Toch? Ontdek het met een kentekencheck!

Onafhankelijke expert

Het is altijd goed om iemand mee te nemen wanneer je een nieuwe auto gaat kopen. Ook kun je kiezen voor een onafhankelijke derde. Bijvoorbeeld een autogarage in de buurt of een APK center. Deze bedrijven kunnen de auto helemaal nalopen en kijken of er in het verleden schade is geweest. Een kleine ontzetting zie je bijvoorbeeld zo over het hoofd zien. Daarnaast kun je direct van start met een nieuwe APK of indien nodig, een beurt.