Nieuwe auto, wat nu?

  • By -

Wanneer je onlangs een nieuwe auto hebt gekocht, zijn er verschillende zaken die geregeld moeten worden. Zo is het raadzaam om de auto na de aanschaf hiervan direct te laten wassen! Was hierbij niet alleen de buitenkant van de auto, maar zeker ook de binnenkant. Vaak wordt een auto bij een autodealer al gewassen, voordat ze de auto verkopen. Het kan de waarde van een auto immers verhogen. Particuliere verkopers of autohandelaren doen dit niet altijd. Zij kopen de auto’s op en willen deze zo snel mogelijk, met zoveel mogelijk winst weer verkopen. Het (laten) wassen van de auto is echter niet het enige wat je moet regelen!

Tip: laat je auto op locatie wassen door Quality Wash! Zo hoef je zelf de deur niet meer uit.

Een autoverzekering afsluiten voor de auto

Na de aanschaf van de auto is het essentieel om hier een autoverzekering voor af te sluiten. Zonder een autoverzekering mag je namelijk niet de weg op met je auto. Daarbij wil je voorkomen dat je tegen hoge kosten aanloopt, als je bij een ongeluk betrokken raakt. De schade aan andermans auto zou je in dit geval zelf moeten betalen zonder autoverzekering. Bekijk hier het overzicht van verschillende autoverzekeringen, om te zien welke het beste bij je past. Kies je voor een WA-verzekering? Een WA-verzekering met beperkt casco? Of toch voor een allriskverzekering?

Laat onderhoud aan je auto uitvoeren

Mocht je de nieuwe auto voor een bijzonder lage prijs gekocht hebben, dan kan het voorkomen dat er onderhoud aan moet worden uitgevoerd. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer de auto via een executieveiling verkocht is. Breng de auto naar een garage in de buurt, om deze te laten controleren op achterstallig onderhoud. De versleten onderdelen van de auto kunnen zo tijdig vervangen worden, om ernstige schade aan de auto te voorkomen.