Nieuwe autoruiten van Autoglas Concurrent voor een interessante prijs

Autoglas-concurrent

Nieuwe autoruiten van Autoglas Concurrent voor een interessante prijs

Dat de ene autoruit de andere niet is hoeven we u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Wat bijvoorbeeld te denken van het verschil in kwaliteit tussen een voorruit en een zij- of achterruit van een auto? Daar waar een zij- of achterruit bij autoruitschade in ontelbare stukjes uit elkaar spat is dat bij een voorruit niet het geval, in tegendeel. Bij een voorruit is het namelijk zo dat er met name door steenslag een sterretje of barst in voorruit ontstaat. Dit komt omdat autoruiten die vooraan in de auto worden geplaatst zijn gemaakt van gelaagd glas. Dergelijke autoruiten bestaan dan ook uit twee glaslagen waar tussen een PVB folie zit verwerkt. Deze folie heeft een klevende laag aan beide zijden die het glas bij elkaar houdt bij ruitschade. Wilt u graag meer weten over de verschillende soorten autoruiten op de markt en wat bijvoorbeeld het verschil is tussen een originele autoruit en autoruiten voor de after market? Met de tips van Autoglas Concurrent hoeft autoruit vervangen lang niet zoveel te kosten.

Originele autoruiten

In eerste instantie zijn er uiteraard de originele autoruiten die beschikken over een merklogo. Deze autoruiten mogen in eerste instantie alleen door merkdealers worden verkocht. Dergelijke autoruiten worden dan wel regelmatig op de tweedehandse markt aangeboden, maar dat kan uitsluitend wanneer ze in eerste instantie bij een merkdealer zijn gekocht. Dit zorgt er voor dat de kosten van originele autoruiten altijd hoger liggen in vergelijking met de after market autoruiten die overigens van exact dezelfde kwaliteit zijn. Wanneer u van plan bent om originele autoruiten te kopen is het dan ook altijd interessant om te overwegen of u wel bereid bent alleen voor een merklogo een fors hogere prijs te betalen.

De after market autoruiten van Autoglas Concurrent

Moet u een autoruit vervangen dan bestaat er een voordeligere mogelijkheid om een nieuwe autoruit te bestellen. Wat namelijk te denken van autoruiten die zijn geproduceerd voor de after market? Dergelijke autoruiten mogen dan wel niet beschikken over een merklogo, maar dat maakt ze niet minder goed, in tegendeel. Wanneer we het productieproces van dergelijke autoruiten eens nauwkeurig gaan bekijken kunnen we twee zaken vaststellen. Allereerst is het zo dat deze autoruiten worden gemaakt in dezelfde fabriek als de autoruiten die wel zijn voorzien van een merklogo. Dat is echter niet alles. Daarnaast is ook de productielijn namelijk precies dezelfde. Dit zorgt er voor dat op kwalitatief vlak autoruiten voor de after market gelijk zijn aan originele autoruiten. Op dit punt valt de meerprijs voor autoruiten met merklogo dan ook helemaal niet te verantwoorden.

Waarom bij autoruitschade autoruit vervangen belangrijk is

Wanneer één van de autoruiten van uw auto beschadigd is geraakt is een spoedig herstel altijd noodzakelijk. Neem nu als voorbeeld de voorruit. Wanneer deze beschadigd raakt zal deze niet in ontelbare stukjes uit elkaar spatten. Wel zal een sterretje of barst in voorruit verschijnen. Deze autoruitschade lijkt in eerste instantie misschien niet zo erg te zijn, het kan echter wel het zicht van de bestuurder beïnvloeden. Daarnaast kan een sterretje of barst in voorruit er voor zorgen dat de stevigheid van de autoruit in het gedrang komt en kan het een reden zijn voor een afkeuring voor de APK. Een autoruit vervangen bij autoruitschade is daarom zeker aan te raden.

De extra voordelen van autoruiten bestellen bij Autoglas Concurrent

Bij Autoglas Concurrent kunt u goedkoop nieuwe autoruiten bestellen met of zonder montage. Heeft u de juiste gereedschappen en de kennis in huis dan kunt u zelf uw autoruit vervangen. Vanzelfsprekend bespaart u hiermee flink op de kosten voor de montage, maar bij een eventuele lekkage heeft u geen garantie. Wilt u de autoruit vervangen hebben waarbij de best mogelijk kwaliteit wordt gegarandeerd, dan is het verstandig om de ruitvervanging uit te laten voeren door de montagepartners van Autoglas Concurrent. Uw nieuwe autoruiten worden dan op een vakkundige manier gemonteerd en dat zelfs zonder meerprijs bij u op locatie. Ideaal wanneer u niet meer met de auto kunt rijden of een erg drukke agenda heeft. Neem ook eens een kijkje op de website van Autoglas Concurrent en zoek eenvoudig en snel de prijs op van uw nieuwe autoruit.