Nieuwe ruitenwissers kopen?

  • By -

Ruitenwissers in slechte staat kunnen soms wel eens beschadigd uit een wasstraat komen. Wanneer ruitenwissers eenmaal aan vervanging toe zijn merk je dit vanzelf (mocht het euvel niet naar voren komen tijdens de jaarlijkse APK keuring).

Hoe merk je dat ruitenwissers vervangen moeten worden?

Zodra ruitenwissers herhalende sporen achterlaten op de ruit, en dit telkens weer op dezelfde plek, begint de kwaliteit achteruit te gaan. Het rubber is dan waarschijnlijk aangetast op de betreffende plek, bijvoorbeeld door weersomstandigheden. Herhaaldelijke bevriezing en vocht kunnen het rubber uiteindelijk poreus maken, waardoor er stukjes kunnen afbrokkelen.

Wanneer het rubber losser begint te zitten (meestal begint dit aan de uiteinden) is de ruitenwisser aan acute vervanging toe. Niet goed functionerende ruitenwissers vormen een gevaar voor de bestuurder en omgeving. Als bestuurder zie je immers de omgeving minder scherp, wat een groot risico met zich meebrengt.

Nieuw ruitenwissers kopen

Op diverse plekken kun je nieuwe ruitenwissers kopen; zoals bij sommige benzinestations, maar ook zijn deze soms zelfs verkrijgbaar bij discountwinkels. Of de kwaliteit van de ruitenwisser dan optimaal is, is af te vragen echter. Kies bij voorkeur voor kwaliteit in plaats van wegwerp producten.

Natuurlijk zijn ruitenwissers ook tegen een goede kwaliteit voordelig online verkrijgbaar; vind goede ruitenwissers online op WWW.ONDERDELENSHOP24.com.

Zelf vervangen of naar de garage?

In principe kun je zelf de ruitenwissers vervangen, wat geen lastige klus is. In de meeste gevallen staan de instructies zelfs hiervoor vermeld op de verpakking. Is dit niet het geval dan kun je vast instructies vinden op video-kanalen.

Diegenen die toch twijfelen kunnen vanzelfsprekend naar de garage gaan voor montage, hoewel de garage het over het algemeen niet waardeert indien de klant zelf ruitenwissers/onderdelen meebrengt. Als klant word je geacht de onderdelen af te nemen bij de garage, waar deze dan voor je gemonteerd worden. Dit is echter wel de duurste oplossing …