Ramen tinten zorgt voor een stoere uitstraling

Veel mensen kiezen ervoor om de ramen van hun auto te tinten. Dit vooral omdat ramen tinten ervoor kan zorgen dat je auto een erg stoere uitstraling krijgt. Bedenk zelf maar eens hoe jouw auto eruit zou zien als de ramen getint zouden zijn. De kans is groot dat de auto een hele andere uitstraling krijgt, meestal op een positieve manier. Dit betekent overigens niet dat je zelf de autoruiten moet gaan blinderen. Het is niet aan te raden om de ramen van je auto zelf te tinten, aangezien de resultaten dan erg tegen kunnen vallen. Een professionele garage maakt alleen gebruik van het beste materiaal om de ramen te tinten. Het is vrij prijzig om een goede folie te bestellen en je loopt natuurlijk liever niet het risico dat de folie verkeerd aangebracht wordt. Een goedkope folie bestellen is meestal ook geen optie, omdat het resultaat ook in dit geval nooit zo mooi zal zijn als bij de garage. Laat je de ramen tinten? Laat dit dan door een professional verzorgen!

Regels

Aan het blinderen van de ramen van je auto zitten ook regels verbonden. Het is in Nederland niet toegestaan om je ramen zodanig te tinten dat je er helemaal niet meer doorheen kunt kijken. Als je ruiten niet voldoende licht doorlaten, kan een agent je zelfs bekeuren. Een politieagent heeft hiervoor een speciaal apparaat, genaamd tintman. Ook dit is een reden om niet zelf zomaar je ramen te tinten. Je moet vooraf eerst op de hoogte zijn van de regelgeving en na kunnen gaan of je aan de regels voldoet. Bij een professionele garage zijn ze in staat om de lichtdoorlatendheid te meten. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat er aan de regels voldaan wordt.

Andere voordelen van de ramen tinten

De ramen van je auto tinten heeft meer voordelen dan alleen een stoere uitstraling. Zo hebben passagiers die achterin zitten bijvoorbeeld ook veel meer privacy. Bovendien zijn getinte ramen zelfs veiliger voor inzittenden. Zo zijn je kinderen bijvoorbeeld beter beschermd tegen UV-straling, aangezien een goede folie de UV-straling tegenhoudt. Bovendien voorkomt de folie tijdens een ongeluk dat er glassplinters door de auto vliegen. Er zijn dus veel meer voordelen om voor een auto met getinte ramen te kiezen. Als je optimaal van deze voordelen wilt profiteren, is het wél van belang dat je de ramen bij het juiste bedrijf laat tinten.

Het kiezen van een betrouwbaar bedrijf

Is ramen tinten iets voor jou? Dan is het wel belangrijk dat je ten alle tijden kiest voor een betrouwbaar bedrijf met ervaring. Er zijn veel verschillende bedrijven waarvoor je kunt kiezen. Het is echter wel van belang dat je goed nagaat of een bedrijf daadwerkelijk met het beste materiaal werkt. Veel bedrijven geven je een certificaat mee, waarmee je kunt aantonen dat de ruiten van je auto aan de wettelijke eisen voldoen. Als je voor een bedrijf met een certificaat kiest, kun je er dus helemaal zeker van zijn dat je aan de wettelijke eisen voldoet.