Redenen van MVO

Veel bedrijven vinden het tegenwoordig zeer belangrijk om bezig te zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er zijn een aantal aspecten van de beweegredenen rondom het MVO.

Allereerst is het voor ondernemingen een reden dat het moet. Doordat vaak de concurrentie van bedrijven ook op een hoog niveau bezig is met het verantwoord ondernemen, zullen zij wel mee moeten. Wanneer zij dit niet doen zal de concurrentie hun te allen tijde een stap voorblijven en dat is precies hetgeen wat een onderneming niet wil. Blijf dus niet achter en zorg ervoor dat u zich ontwikkeld op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ook hoort het maatschappelijke verantwoorde aspect bij het ondernemen. Doordat er zoveel papier en andere goederen omgaan in het zakelijke gedeelte van de samenleving, zijn er natuurlijk ook een hoop aspecten die bij kunnen dragen aan een verbeterde maatschappij.

Voor bedrijven kan het ook lonen dat er wat met MVO gedaan wordt. Hierbij moet u vooral denken aan de gunfactor die u creëert bij potentiële klanten. Uit onderzoek van Harvard University is gebleken dat een bedrijf die op een duurzame manier onderneemt zo’n 5% meer rendement zal hebben.