Rijangst, hoe kom je er vanaf?

  • By -

Veel rijscholen spreken uit ervaring wanneer ze zeggen dat een behoorlijk aantal van de leerlingen te maken heeft met rijangst. Vaak wordt er de vraag gesteld: “Hoe kom je er vanaf?” Omdat de oorzaken van rijangst uiteenlopen is het lastig om een eenduidig antwoord te formuleren hierop.

Soms heeft het te maken met de leeftijd. Bij redelijk wat rijscholen mag je al rijlessen nemen vanaf 16,5 jaar. Dit is een leeftijd waarin veel mensen zichzelf snel zien ontwikkelen. Dat betekent ook dat het soms gepaard gaat met angst. Bij anderen, bijvoorbeeld volwassenen, heeft het te maken met een gevoel van onmacht achter het stuur en onzekerheid.

Met een goede rijinstructeur kom je al een heel eind.

 

  • Ervaren rijinstructeurs helpen met rij- of faalangst

 

De kwaliteiten van een ervaren rijinstructeur ligt ‘m in het feit dat hij een leerling op zijn of haar gemak kan stellen zowel tijdens de lessen als tijdens de examens. Het begint bij Gul Rijopleidingen vanaf het begin met een vertrouwd gevoel. Je leert je vaste rijinstructeur kennen, je leert je auto of motor kennen. Dit zal ook je vaste auto of motor worden, dus op een zeker moment zal alles als vertrouwd aanvoelen.

 

  • Rijden wanneer het jou uitkomt

 

Niet iedereen wilt in de middaguren een rijles maken. Daarom zorgen wij bij Gul Rijopleidingen ervoor dat je alleen rijdt wanneer het jou uitkomt. Dankzij de flexibele roosters kan je je eigen schema maken waar jij je prettig bij voelt.

Daarnaast kan je ook in een zeer korte tijd je rijbewijs halen voor zowel de motor als de auto. Maak in dat geval gebruik van onze spoedcursus om zo snel mogelijk het leerproces af te sluiten met een succesvolle examen.

We hebben gemerkt dat een tussentijdse toets veel positieve effecten heeft op de leerling. De onzekerheden die iemand zou kunnen hebben met de aanloop naar het examen verdwijnen omdat ze hun eigen kunnen inzien. Ook geeft het veel inzicht in de plekken waar nog verbeterd kan worden. Dit zorgt voor een goede oplossing tegen faalangst.

 

  • Rijschool voor zowel auto als motor

 

Rij- en faalangst komen niet alleen bij het rijden in een auto voor. Ook met de motor hebben mensen hier last van. Gul Rijopleidingen in Den Haag verzorgt lessen voor zowel de auto, automaat als motor. Ben je begonnen met een handgeschakelde auto, maar vind je het niets? Dan kan je moeiteloos overgaan op de lespakketten van een automaat.

De oplossing voor rij- en faalangst begint bij zelfverzekerdheid. Wanneer jij je helemaal op je gemak voelt, rijd je vanzelf beter. Onze rijinstructeurs helpen je om het maximale uit de lessen te krijgen.