Tips voor het verkopen van je motor

Er komt een moment dat iedere rijder denkt: Ik wil van mijn motor af! Maar hoe zorg je er dan voor dat je zoveel mogelijk terugkrijgt voor je motor. Er zijn wel degelijk bepaalde dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen. Hieronder hebben we enkele tips voor je samengesteld, succes ermee!

Heb je papieren op orde

Zorg ervoor dat je je papieren op orde hebt. Bijvoorbeeld het kentekenbewijs, resterende garantie, en onderhoudspapieren. Als een koper ziet dat je alles op orde hebt en de motor goed is onderhouden, dan zal je een betere prijs ervoor terugkrijgen. Dit wekt namelijk een hoop vertrouwen.

Wees eerlijk

Wees zo eerlijk mogelijk. Op deze manier kunnen kopers een goed beeld vormen over de motor en komen ze niet voor verrassingen te staan. De prijs waarvoor ze komen kijken zal dan waarschijnlijk ook de uiteindelijke aanschafprijs worden. Als de motor daarentegen onder doet aan de beschrijving heeft de koper nog veel punten waar op af te dingen valt.

Zorg voor goede foto’s

Een van de belangrijkste aspecten als je je motor wilt verkopen is natuurlijk het hebben van goede foto’s. Zorg daarom voor een goede camera, belichting en een contrasterende achtergrond. Zo kan de koper alle  details bekijken en komt de motor het dichtst bij de werkelijke weergave. Als je gebruikerssporen hebt fotografeer deze dan ook, de koper kan dan zelf bepalen of hij deze mee vindt vallen of niet.

Zorg voor de overdrachtspapieren

Zorg ervoor dat je de overdrachtspapieren bij de hand hebt. Als een koper over wilt gaan op de koop wil je niet dat deze niet door kan gaan, omdat je de overdrachtspapieren niet op orde heeft. De koper heeft daarna namelijk tijd om nog eens na te denken en zal zijn keuze misschien veranderen.