Uw auto in een rouwstoet: de verkeersregels 

  • By -

Als u een uitvaart bezoekt, wilt u natuurlijk dat uw auto er netjes en schoon uitziet. U rijdt immers in de rouwstoet. Het is respectvol naar de nabestaanden en de overledene toe dat uw auto mooi is schoongepoetst. Uw auto vormt dan een geheel met de rouwstoet.

Tijdens de rit van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats of het crematorium maakt uw auto deel uit van een rouwstoet. Voor de andere weggebruikers is het doorkruisen van een rouwstoet bij de wet verboden. Zij moeten u voorrang verlenen op een gelijkwaardige kruising. Ook als u van links komt of afslaat. Deze verkeersregel is alleen van toepassing op gelijkwaardige kruisingen en geldt niet voor een kruising met haaientanden, een verkeerslicht en een voorrangsbord.

Als u met uw auto onderdeel bent van een rouwstoet moet u stoppen voor rode verkeerslichten. Ook moet u voorrang geven aan het verkeer op een voorrangsweg of een rotonde. Een voetganger of een bestuurder van een gehandicaptenvoertuig moet op het zebrapad voorrang aan u verlenen. Deze verkeersregels zijn alleen op u van toepassing als uw auto is voorzien van officiële vlaggen aan de linker- en rechterzijde van het voertuig.

Onderdeel van een uitvaart

Een rouwstoet is een onderdeel van een uitvaart. Natuurlijk is het belangrijk dat u uw uitvaart van tevoren goed geregeld heeft. Met een passende uitvaartverzekering kunt u uw begrafenis of crematie zelf regelen. U geeft dan zelf uw uitvaartwensen aan en bepaalt het verzekerde bedrag. Hiermee wordt uw uitvaart vergoed. Met een uitvaartverzekering geeft u uw nabestaanden een stukje zekerheid. Zij hoeven zich dan geen zorgen te maken over de financiële afhandeling van uw uitvaart.

Uitvaartverzekering afsluiten?

Bent u van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan wilt u natuurlijk wel een betaalbare verzekering die bij u past. Met de handige vergelijkingstool op Uitvaartverzekeringexpert.nl vergelijkt u eerlijk en onafhankelijk uitvaartverzekeringen van betrouwbare verzekeraars.