Waar u op moet letten bij de aankoop van een gebruikte vorkheftruck

  • By -

Evalueert u de mogelijkheid om gebruikte vorkheftrucks aan te schaffen? Dit is een belangrijke beslissing voor de logistiek en moet daarom worden voorafgegaan door enkele analyses.

Een gebruikte apparatuur heeft een aantal voordelen, waaronder de financiële economie. Om te voorkomen dat de aankoop in de toekomst tot verliezen voor uw bedrijf leidt, is het echter noodzakelijk om voorzichtig te zijn met deze transactie.


Wat zijn de voordelen van de aankoop van gebruikte vorkheftrucks?

Lagere kosten dan nieuwe apparatuur
Een van de grootste voordelen van een halfnieuwe vorkheftruck is ongetwijfeld de meest aantrekkelijke prijs. Dit komt doordat elektrische vorkheftrucks door de beperkte levensduur van de batterij zeer snel aan marktwaarde inboeten.

Over het algemeen kunt u gebruikte vorkheftrucks kopen die tot 50% minder zijn dan een nieuwe. Het is echter de moeite waard om te waarschuwen dat dit niet de enige factor is die moet worden geëvalueerd.


Aankoop van machines van hoge kwaliteit
In veel gevallen heeft het bedrijf niet de financiële voorwaarden om de aankoop van een nieuwe kwaliteitsvorkheftruck te betalen en investeert het uiteindelijk in minderwaardige producten.

De mogelijkheid om het gebruikte gereedschap aan te schaffen garandeert echter dat men kan genieten van een product met hoge prestaties.


Welke factoren moeten worden geëvalueerd bij de aankoop van een gebruikte vorkheftruck?

Tractiebatterij
De batterij is het item dat de meeste aandacht verdient tijdens de onderhandelingen, omdat het tot 30% van de aanschafkosten van de apparatuur vertegenwoordigt. Bovendien kan een defecte batterij zekeringen en regelaars doorbranden, het chassis oxideren en schade aan elektromotoren veroorzaken.
Let daarom op de oxidatie op het chassis, vooral onder de batterij. Controleer ook hoeveel uur de accu al heeft gewerkt en de onderhoudshistorie.

Garantie
Controleer of de leverancier enige garantie geeft voor de gebruikte apparatuur. Het is immers noodzakelijk om enige zekerheid te hebben dat het gekochte product gedurende een redelijke tijd aan uw wensen voldoet – de industrienorm is een garantie van 90 dagen op gebruikte artikelen.

Luister naar wat verkopers zeggen en aarzel niet om te vragen en geïnformeerd te worden over belangrijke zaken om een goede aankoop te doen. Sluit alleen een deal met degenen die vertrouwen uitstralen en blijk geven van geloofwaardigheid en het vermogen om eventuele problemen in de toekomst op te lossen.