Wat je niet mag vergeten bij het kopen van een nieuwe auto

  • By -

Sta je op het punt om een nieuwe auto te kopen? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de kilometerstand van de auto, de staat van de wielen van de auto, eventuele lakschade, enzovoorts. Dergelijke aspecten kunnen van invloed zijn op de waarde en daarmee op de prijs van de auto. Laat de auto daarbij altijd wassen, voordat je deze meeneemt! Het is heel gebruikelijk, dat een verkopende partij (zeker een autogarage) de auto voor de verkoop gewassen heeft. Zo lijkt de auto vaak weer als nieuw, wat de waarde hiervan kan verhogen.

Een lening voor een nieuwe auto afsluiten

Niet iedere consument heeft voldoende spaargeld om een auto in een keer af te betalen. Het kan om die reden verstandig zijn om een voordelige autolening af te sluiten. Met een autolening kun je de auto direct gebruiken en betaal je de lening over een periode van een paar jaar maandelijks terug. Kijk goed naar de voorwaarden van de lening, om deze mogelijk boetevrij eerder af te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een versnelde aflossing als je de dertiende maand of je vakantiegeld van je werkgever ontvangt.

Tip: klik hier om verschillende aanbieders van autoleningen met elkaar te vergelijken!

 

Belangrijke aspecten bij een nieuwe auto kopen

Wanneer je de lening voor je nieuwe auto hebt afgesloten, kun je op zoek gaan naar een geschikte verkoper. Het is raadzaam om een (tweedehands) auto bij een autodealer te kopen. Zij hebben de auto vaak volledig nagekeken op eventuele schade en dit direct hersteld. Bij een particuliere verkoper is het lastiger in te schatten, in welke staat de auto precies verkeerd. Zeker als je weinig ervaring hebt met het kopen van auto’s.

Tip: vraag altijd naar de onderhoudsgeschiedenis van de auto! Dit geeft een indicatie van de onderhoudskosten voor de komende jaren.

Een goede verzekering afsluiten

De autoverzekering is een erg belangrijk aspect bij het kopen van een (nieuwe) auto, want deze maandelijkse lasten kunnen behoorlijk oplopen. Zorg er daarom voor dat je vooraf een goede autoverzekering simulatie doet om zeker te weten dat je de beste autoverzekering hebt voor jouw situatie.