Wat te doen als je auto total loss is?

Als je auto total loss is, sta je voor een keuze. En geloof me, dat is niet de gemakkelijkste keuze. De kans is groot dat je door de jaren heen aan je auto gehecht bent geraakt. En praktisch gezien brengt hij je natuurlijk gewoon van A naar B én is het een flinke investering geweest. Dus je zult er sowieso van balen. Maar wat kun je nu precies doen met een auto die total loss is?

De gebruikelijke optie

Je kunt natuurlijk je oude liefde direct vaarwel zeggen en naar de sloop (laten) brengen voor het oude ijzer. Dat is iets wat veel mensen doen. Je gaat je auto namelijk niet meer aan een ander aansmeren op tweedehands auto platforms. Toch zijn er tegenwoordig ook andere manieren om van je auto af te komen als deze total loss is verklaard. En we verklappen daarbij: die zijn voor jou als (oud) eigenaar een stuk interessanter!

Sloopauto ophaaldienst

Ondanks dat het naar de sloop brengen van je auto een veel gemaakte keuze is, is het alles behalve makkelijk. De kans is groot dat er mooie herinneringen aan vast zitten. Het is even een stapje die je moet zetten. Waarschijnlijk is het helemaal frustrerend omdat je flink wat waarde weggooit. Gelukkig kan het tegenwoordig anders. Je kunt je auto namelijk op laten halen. Door het hele land is er een sloopauto ophaaldienst te vinden. Zo hoef je er zelf niet meer naar op te kijken. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld sloopauto verkopen in Den Bosch, komen ze letterlijk je auto ophalen in Den Bosch. Gaat het om Amsterdam, dan weten ze je daar te vinden.

Hieronder zul je lezen dat het voor jou nog meer voordelen heeft.

De voordelen voor jou

Zoals de naam al doet vermoeden, komt het bedrijf op afspraak jouw sloopauto ophalen. Een klein goedmakertje is dat je auto dus niet per se naar de sloop gaat, maar dat dit bedrijf er nog bruikbare onderdelen uit kan halen. Deze onderdelen kunnen gebruikt worden voor andere auto’s. Zo is jouw auto toch niet helemaal nutteloos.

Want ondanks dat jouw auto total loss is, zitten er heus nog wel onderdelen in die wél te gebruiken zijn.

Interessant én voordelig

Ja, voordelig is het zeker. Bij de normale autosloop krijg je vaak niet veel meer voor een auto. Je zult soms hooguit de waarde van het oude ijzer dat eruit te halen is ontvangen. De te gebruiken onderdelen uit je auto zullen vaak meer waarde hebben dan dat. Dit geld kun je in je zak stoppen of natuurlijk gebruiken voor de aanschaf van een volgende auto.

Meer autonieuws? Houd dan de website van 2dehands-auto.nl goed in de gaten.