Zelfverzekerd je rij-examen in

  • By -

Het is zover! Je bent klaar om af te rijden. De afspraak staat en hoe dichterbij het afrijden komt, hoe zenuwachtiger je wordt. Een goede voorbereiding kan helpen. Daarom vind je hieronder een paar tips om goed voorbereid in te stappen.

Uitgerust aan de start

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar als je goed uitgerust bent, presteer je beter. Ga de avond van tevoren dus op tijd naar bed. Ben je iemand die lastig in slaap valt? Probeer dan ‘s middags geen koffie, cola of andere cafe├»nehoudende drankjes meer te drinken. Ook het uitzetten van je telefoon of tablet, een uur voor je wilt slapen, kan helpen.

Zorg voor de innerlijke bestuurder

Als je goed eet en drinkt, voel je je beter. Het is de brandstof van jou als bestuurder. En het is wel zo fijn als je je goed voelt tijdens je rij-examen. Niets zo vervelend als een rommelende buik of een droge keel. Maar let wel op dat je niet te veel eet of drinkt. Want een volle maag of blaas zullen je ook niet helpen. Eet en drink van tevoren dus iets kleins waardoor jij vol energie je examen ingaat.

Maak een playlist

Ben jij iemand die voor een belangrijk examen rust nodig heeft of juist een oppepper? Maak een playlist die je kunt luisteren voor je van huis gaat, onderweg of als je moet wachten bij het CBR. Kies de nummers die jou helpen en pak dat oppeppende of rustgevende gevoel voor je in de auto stapt.

Bespreek het examen met je instructeur

Weet je niet goed wat je moet verwachten tijdens een examen? Vraag je instructeur om tips. Of om van een les een proefexamen te maken. Ook kun je je instructeur vragen op welke dingen jij moet letten. Je rij-instructeur kent jouw rijstijl en kent de manier van examineren. Zo krijg je een idee van wat er van je wordt verwacht. De rij-instructeurs van Rijschool Troy Utrecht helpen je hier graag bij.